Monday, October 25, 2021

BigPay - Debit Kad Yang Banyak Kelebihan

Assalammualaikum,

Ampa dah ada kad BigPay belum? Aku dah hampir dua tahun guna. So far, best sangat. Sebab dia adalah kad prepaid Mastercard/Visa dan bukan kad kredit yang perlu berhutang dulu pastu  baru bayar. Ada duit baru boleh guna.

Boleh cek duit keluar masuk dengan menggunakan telefon pintar ampa. Senang nak bajet. Pastu senang nak "freeze" kad kalau kad hilang atau tercicir kat mana-mana. Kalau dah jumpa, "unfreeze" jer. Kalau hilang, tak perlu nak call Bigpay, hanya tekan pada "Support" dan support team mereka akan melayan ampa 24 jam 7 hari seminggu. Kad ganti yang baharu akan dipos ke rumah ampa.

Tahun lepas aku ke Saudi Arabia. Memang sangat berguna kad ni. Tak perlu nak tukar duit. Aku withdraw duit dekat ATM depa tanpa perlu nak aktifkan apa-apa pun. Nilai tukaran wang asing pun pada kadar paling rendah. Best kan. Beli barang pun aku pakai kad ni je. Duit tunai memang aku dah tukar siap-siap di Malaysia tapi, tak banyak pun. Lepas duit makan je la. 

Kalau anak aku nak ke kedai depan rumah nak beli telur ayam ke, aku bagi kad BigPay. Aku top-up la dalam RM15 siap-siap dekat aplikasi. Depa akan "wave" dan guna banyak tu jer. Tak perlu nak pegang duit baki waktu Covid-19 ni kan. Pastu, takde la duk capai cekedis lollipop ke... Sebab mak depa akan top up ngam-ngam Ho! Lainlah kalau nak upah sikit kan. Buat upah penat jalan bawah terik mentari. Hehehe.

Dah tak bekerja dan tak berjalan ke mana sekarang ni, aku bagi suami guna. Senang sikit nak pantau. Kad bank dia, aku simpan memandangkan dah banyak kali dia hilangkan kad ATM. Sebab keje dia pun penghantar barang... Asyik tercicir, pening mak! Senang nak top up kalau duit dalam ni dah menyusut. Aku tak bubuh banyak pun.. Bajet untuk 3 hari je untuk buat duit poket pergi keje.

Untuk kaki travel, memang elok sangat lah… elok juga kaki shopping online. Guna sambil dapat points. Kot boleh redeem naik kapal terbang AirAsia percuma. Jimat banyak!

Ok... Jom tebus RM 20 PERCUMA daripada  BigPay (company AirAsia). Ramai dah tebus sebenarnya.

Duit yang ampa dapat tu boleh transfer ke ShopeePay atau GrabPay dan boleh start guna 🤑.

Cara-cara nak tebus RM 20 free dari bigpay dan korang boleh belanjakan di shopee atau grab

Tekan di sini 👉  SIGN UP

Atau

1) Download apps BigPay

2) Sign Up & Masuk Referral Code

3) Guna Referral Code  

    👉  KZ9FMXJNZD

4) Jangan Skip Referral Code untuk dapat Rm20 percuma dari bigpay.

5) Ikut sahaja step yang diminta untuk verify

6) Top up RM 5 untuk aktifkan (ampa akan dapat balik duit RM 5 tu dalam akaun)

APA ITU BIG PAY?

Ianya merupakan e-wallet (daripada pihak Air Asia) yang membolehkan kita membuat bayaran atau transasksi atau perbelanjaan dengan menggunakan kad yang diberi. Erti kata lain, ampa daftar BigPay ampa akan dapat kad yang dihantar terus ke rumah ampa.

APA KELEBIHAN MENGGUNAKAN KAD DAN APLIKASI BIG PAY?

✅ Boleh transfer duit yang korang dapat ke GrabPay atau Shopeepay

(Yeay dah boleh guna 🤑)

✅ Boleh transfer duit yang korang dapat ke akaun bank

✅ Dapat big points setiap transaksi RM 30

✅ Boleh digunakan di luar negara tanpa memerlukan anda menukar wang di money changer

✅ Dapat diskaun untuk Air Asia

✅ Boleh track rekod perbelanjaan harian

✅ Kad diberikan percuma

✅ Boleh 'freeze' kad bila kad hilang atau tercicir

✅ Boleh guna hampir di semua kedai di seluruh dunia kecuali di Israel dan Korea Utara.

✅ 3 dalam 1 : Kad , ewallet dan apps

✅ Boleh bayar bil elektrik, air dan lain2

P/S : TOLONG JANGAN BAGI MAKLUMAT DIRI AMPA SELAIN DI DALAM APPS TU. JANGAN BAGI NOMBOR TAC ATAU NOMBOR IC KPD ORANG YANG CALL ATAU SMS AMPA.

Kalau apa2 tak jelas boleh wasap nombor di bawah untuk pertanyaan DI SINI

Semoga bermanfaat!

Sharhanah

No comments:

Post a Comment