Belajar melukis dengan menggunakan Ibis Paint


Salam Jumaat. Hari ini belajar menekap gambar menggunakan aplikasi Ibis Paint. Belum pandai nak melukis lagi,  tapi faham lah penggunaan “layer”. Belajar pun anak yang bantu. Nak betul-betul belajar, kena ambil masa. Bila dah tua macam ni, rasa lambat nak faham, al-maklumlah … banyak benda nak difikir.

Dulu memang minat sangat nak melukis, sekarang dah takde masa.. sibuk dengan urusan rumah tangga dan perniagaan kecil ku di rumah. Sekarang ni biarlah anak-anak yang menyambung minat maknya ini. Maknya pantau pun dah okey kan.

Esok, hujung minggu… aku macam biasalah, duduk rumah dengan anak-anak memandangkan bapanya bekerja. Ramai yang dah merentas negeri balik kampung dan ada yang pergi bercuti. Kami? Insha-Allah, bulan Disember nanti baru nak balik kampung. Jumpa lagi next entry ya!

Sharhanah

No comments:

Post a Comment

⚠️πƒπ’π¬πœπ₯𝐚𝐒𝐦𝐞𝐫 Semua komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata kesat dan maki hamun tidak akan disiarkan. Harap maklum, terima kasih.

Featured Post πŸ₯•

Cantiknya Turkiye!

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah dan Maha Penyayang Hampir 2 bulan trip ke Turkiye menjadi kenangan. Saya masih tidak dapat menghabiskan ...