Tuesday, April 5, 2022

GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah, saya ada sedikit masa untuk memeriahkan giveaway yang dianjurkan oleh blogger Syazni Rahim. Al maklumlah keje dah settle, anak-anak pun semua dah pergi sekolah... Sunyilah rumah ni pun. Jom join... Syarat pun mudah... Klik jer banner di bawah.



Syarat-syarat GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY 

adalah seperti berikut:

1. Buat satu post entri bertajuk : GIVE AWAY SR X MITCH MEMOIR KAMPUNG BOY

2. Follow Blog Syazni Rahim.

3. Letak banner giveaway di atas dan backlink kan ke entri giveaway ini. 

4. Copy blurb ini (wajib):

Blurb Memoir Kampung Boy - Ia mengisahkan tentang cerita kanak-kanak di zaman 1970 dan 1980-an di mana watak aku (Kenit) memaparkan aktiviti serta apa yang dialaminya ketika itu. Ketika zaman tiada gajet yang canggih, ‘aku’ dan rakan-rakannya bermain apa sahaja yang dapat menghiburkan hati mereka. Kisah ini bermula perpindahan dari Pekan, Pahang ke Johor Bahru (JB). Di JB, ‘aku’ mendapat sahabat karibnya bernama Rais dan Kajid yang memperkenalkan banyak permainan sewaktu zaman dulu, seperti main ‘gundu’, baling selipar, tarik upih pinang, permainan ‘cakar ayam’ dan sebagainya. Namun masa amat mencemburui persahabatan mereka.

4. Copy ayat beserta link pada dua kenyataan di bawah:

Kenali Mitch! 

Shopee Menara Seni

5. Letak link penyertaan di ruangan komen pada entri ini.

+++

(Jika tak dapat copy direct, boleh copy link ini -  https://catatanseorangmitch.blogspot.com/ untuk 'Kenali Mitch' dan https://shopee.com.my/menaraseni untuk 'Shopee Menara Seni'.

+++

Huhuhu... Tetiba teringat zaman kanak-kanak masa membesar di kampung... Punyalah best hidup, sebab takde masalah nak fikir ... Hahahaha... Keje main je, pusing satu kampung naik basikal. Redah hutan, mandi sungai sambil main tuju selut, habis badan kotor. Panjat pokok jambu air, congkak dalam tanah, main pondok-pondok, tangkap anak ikan dan udang....eh, banyaknya mainnnnn!

Kalau dapat buku ni, memang akan menggamit memori zaman 80-90an lah. Elok untuk anak-anak saya tahu bagaimana zaman kecik maknyer. Rugi zaman derang sebab banyak masa hanya pada gajet sahaja... Rugi.

Sharhanah (anak zaman 80-an)

7 comments:

  1. Wah, ada GA baru. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, asal ada....nak join jer. Lagipun blog saya ni baru 5 bulan. Masih baby. Kena rajin join GA la🙃

      Delete
  2. Terima kasih sebab sudi turut serta!

    ReplyDelete
  3. Bestnya boleh join juga nanti nih..Goodluck !

    ReplyDelete
  4. zaman kita dulu mak2 tak takut nak lepaskan kita bermain sbb kereta kurang di atas jalan, manusia dulu takdelah se"psiko" manusia zaman sekarang

    ReplyDelete